Dobbel page in norwegian finance paper!

Trekreativ.

Tiden har ikke stått stille for klokke-gründer Evy Reimers Arnestad (35) de siste seks månedene. Hun har bestemt seg for å skape en ny trend i tre og da går det døgnet rundt.

– Plutselig en dag sto det kunder i døren her. Men jeg drev jo ikke en butikk, jeg hadde bare innredet et kontor.

Det startet med klokker. Senere ble det solbriller. Så kom sløyfene og mansjettknappene. Og cover til Iphone 6. I dag står det også en sykkel utenfor kontoret. Alt er i tre. Lønn og bambus. Og noe i teak, nøye utvalgt fra riktig plantasje.

 

Arnestad har fått produktene sine inn i rundt 15 butikker landet rundt. I tillegg selger hun gjennom nettsiden treklokker.no. Hun har også satt opp salgsboder i forbindelse med store arrangementer.

– Målet er ikke å få flest mulig forhandlere. Jeg trenger bare én i hver by. Du skal lete litt for å finne det jeg lager.

Trenden i tre skal ut i verden. Arnestad har allerede fått innpass Danmark. I tillegg snakker hun med agenter som kanskje vil ta produktene til Frankrike og England.

Den internasjonale ekspansjonen skyldes delvis Arnestad høye ambisjoner, men også økonomiske tyngdelover. Volumet blir ikke stort nok bare ved å selge i Norge.

Å få verden til å snakke om treklokkene fra Langhus i Ski blir ikke enkelt, men Arnestad er allerede godt i gang. Klokkene har dukket opp på TV i flere ulike sammenhenger. Den største begivenheten fant sted 4. august i år. Superstjernen Taylor Swift skulle holde konsert foran 45.000 mennesker i Vancouver i Canada. Helt overraskende dro hun med seg de norske talentene Nico & Vinz opp på scenen. Nordmennene hadde treklokker på armen.

Arnestad hevder at det var mange tilfeldigheter som lå bak og at hun ikke er noen gudbenådet spinndoktor. Men hun innrømmer å ha sendt en del klokker til den norske duoens manager.

– Du må stå på. Det er ingenting som bygger seg selv.

Salget er avgjørende for dagsformen.

– Jeg er veldig avhengig av å selge. Jeg blir i dårlig humør hvis jeg ikke selger, sier 35-åringen.

 

Designet skjer hjemme på kjøkkenbordet. Produksjonen foregår i Kina. Arnestad innrømmer at hun aldri har vært i Kina, men hevder det går helt fint å overse produksjonen fra Norge.

– Jeg hører om andre som må stå på fabrikken i Kina for å få det de vil ha. Jeg har ikke opplevd dette som et problem. Men det krever selvsagt at jeg er på dem hele tiden og følger opp kontinuerlig. Og jeg må jo være på telefon når de er på jobb, så det påvirker døgnrytmen.

Hun er førskoleutdannet, men hadde ikke tålmodighet til å sette seg ned med fargeblyanter og trolldeig. Tidligere har hun drevet med import av rawfood og supermat. Etter et opphold i Spania etablerte hun Costa Eiendom og har i flere år solgt leiligheter og hus i Spania til nordmenn. En periode i fjor var det stille på eiendomsfronten.

– Jeg hadde lyst til å gjøre noe mer. Jeg stod opp tidlig en søndag og tegnet og la planer. Innen dagen var omme hadde jeg kjøpt opp domene og gjort de første forberedelsene til etableringen av Treklokker.no

– Ideen er lett å kopiere. Frykter du konkurranse?

– Det trenger ikke være negativt om flere kaster seg på. Da gjelder det bare for meg å hele tiden ligge litt foran. Det er ikke mange som kan konkurrere med meg på time-to-market, smiler Arnestad.

Dessuten handler det ikke bare om å greie å lage solbriller av tre.

– For meg og mitt firma handler det om å bygge en identitet rundt det naturlige og ekte.

Hun bestiller ikke opp solbriller og klokker i enorme volum.

– Jeg skal ikke ha tusen like produkter. Da designer jeg heller noe nytt.

– Kommer det mange reklamasjoner?

– Jeg er veldig grei på retur og sender nesten alltid en ny tilbake. Men mindre kundene krever det umulige. Jeg hadde en kunde som satte seg på brillene sine tre ganger. Et par solbriller er ikke laget for å sitte på. Tredje gangen sa jeg nei til å erstatte dem.

Arnestad innrømmer at det er blitt mer jobb enn hun så for seg. Hun kan ofte reise tidlig fra kontoret for å plukke opp barna i barnehage og SFO, men jobben er med henne døgnet rundt.

– Jeg er designer, selger, lagersjef og regnskapsfører. Jeg gjør alt selv. Da blir det mange timer. Du legger aldri jobben fra deg når du er gründer.

 

 

 

ALLE GODE TING ER TRE: Evy Reimers Arnestad vil trekke opp stemningen rundt treverk.

 

 

Gründer: Evy Reimers Arnestad

Selskap: Treklokker.no

Forretningsidé: Å utvikle og selge trendy trebaserte produkter.

Ambisjon: Bli kjent i Skandinavia og senere Europa

Finansiering: Egne sparepenger.

Eiere: Organisert som enkeltpersonforetak.